1. Home
 2. Docs
 3. WordPress Használata
 4. Tartalom
 5. Blokkszerkesztő

Blokkszerkesztő

A blokkszerkesztő a WordPress legfontosabb eleme. Ennek segítségével építheted fel a tartalmaid kinézetét és módosíthatod őket.

A blokkszerkesztő alapvetően blokkelemeket használ a tartalom megjelnítésére, olyanokat mint a kép, lista, bekezdés, galéria, videó, cím… és még tengernyi másik. Ezek beszúrásával, módosításával és törlésével lehet szerkeszteni. Ezen elemek többsége egymásba is ágyazható, csakúgy mint egy szövegszerkesztőben.

Ha már megnyitottál el oldalt vagy egy bejegyzést szerkesztsztésre, vagy újat oztál létre akkor be is jutottál a szerkesztő felületére, ami elsőre kicsit puritánnak tűnhet. De mutatok egy képet ami elmagyarázza a szerkesztő alapvető használatát.

A legfontosabb dolgokat aláhúztam pirossal. Vegyük sorra őket:

 • A pluszjelek: rengeteg pluszjelet láthatsz az oldalon, ezekre kattintva mindig az aktuális helyre szúrhatsz be egy blokkelemet.
  Ha az oldal közepén mész a pluszra akkor oda tesz be elemet, ha az alján akkor oda. Ez alól csak a bal felső fő pluszjel a kivétel, ha arra kattintasz akkor mindig oda teszi az elemet ahol a kurzorod áll. Ne aggódj ha véletlen rosz helyre került az elem, mert könnyedén át tudod helyezni őket.
 • Jobb oldali oldalsáv:
  • Dokumentum rész: Itt az egész oldalra alkalmazandó dolgokat látod, ezek közül a kiemelt kép az egyik legfontosabb.
  • Blokk: Itt azt a blokkot tudod személyre szabni amin állsz, például háttérképet, vagy blokkstílust váltani.
 • Közzététel gomb. Ezzel a gombbal tudod a látogatók számára láthatóvá tenni a változásokat amiket készítettél.
Was this article helpful to you? Yes No