1. Home
  2. Docs
  3. WordPress Használata
  4. Tartalom
  5. Oldalak és Bejegyzések

Oldalak és Bejegyzések

Az oldalak és bejegyzséek a legfőbb tartalmi elemek a weboldalon. Ezekben lehet szerkeszteni a megjeleníteni kívánt tartalmat, főoldal, képgaléria, hírek… stb. Ha más programohz kéne hasonlítanom őket akkor ezek olyanok mint a Word-ben a szövegszerkesztő rész.

Gyakorlatilag az oldalak és bejegyzések megnyitásakor jön elő a szerkesztőelület ahol új blokkokat, szöveget, és képet adhatunk az oldalhoz. A szerkesztő tekintetében azonban ugyanaz a szeerkesztő található mindkettőben.

Van azonban egy nagyon lényeges különbség a közöttük. Másra használjuk őket. A bejegyzéseket úgy kell kezenli, mint egy sűrűn cserélődő elemet, amely rövid ideig aktuális tartalmat tárol. Ilyen például a hírek, események, blogbejegyzések. Ezért az általam készített oldalk többségénél én a blog/hírek szekcióra prgramozom be őket.

Az oldalak ezzel szemben a nagy statikusabb, ritkábban változó dolgokat tárolja, például Főoldal, Képgaléria oldal, Rólunk, Szolgáltatások, Kapcsolat…

Minden általam készített oldalnál előre elkészítem az adott sablonra jellemző aloldalakat és adattal is feltöltöm őket, így egyszerűen meg tudod nézni a különbséget a két tartalomtípus között.

Módosítás

Oldal esetén Oldalak > Összes oldal menüben kiválasztod a módosítandó oldalt és rákattintasz a címére. Ekkor bejön a szerkesztő.

Bejegyzés esetén Bejegyzés> Összes bejegyzés menüben kiválasztod a módosítandó bejegyzést és rákattintasz a címére. Ekkor bejön a szerkesztő.

Figyelem! Ne felejtsd el közzétenni a változásokat mert addig nem lesznek láthtóak a látogatók számára.

Új létrehozása

Új oldal / bejegyzés létrehozásánál az oldal / bejegyzés menün belül az új hozzáadása opciót kell kiválasztani.

Was this article helpful to you? Yes No